Dakopbouw te Borne

Details project

Opdrachtgevers wensen 2 extra kinderslaapkamers op de eerste verdieping. Uitdaging was de beperking van het bestemmingsplan die maakte dat de enige plek waar we wat konden doen de achterzijde was, op de bestaande keuken en bijkeuken. Echter de breedte die we hiervoor konden gebruiken was minimaal. Hout skeletbouw was de oplossing, in die zin dat we zo een lichte en vormvrije constructie konden maken. Op een eigen wijze is een knipoog gemaakt naar het oorspronkelijke huis, waarbij de houten gevelbekleding ook over de  bestaande bijkeuken is doorgezet. Op de verdieping zijn beide volumes middels een geheel glazen constructie met elkaar verbonden.

“Onze nieuwe woning is als een jas op maat! Door het sublieme tekenwerk wist de aannemer precies wat de bedoeling was en hebben we ook geen meerwerk gehad!”
J. Versluis

“In de ontwerpfase werden we al gedwongen door Raymond om overal over na te denken. Achteraf was er tijdens de bouw ook geen tijd meer voor en was dit de enige juiste benaderwijze!”
K. Kemna

“Raymond heeft onze woning nieuw leven in geblazen, we wonen er weer met veel plezier. De samenwerking met Raymond was bijzonder prettig!”
Peter de Jong

“Onze uitbouw is schitterend geworden, We hadden zelf al wat schetsen gemaakt, maar er waren toch een hoop zaken waar we zonder hulp van Raymond nooit over na zou hebben gedacht, achteraf zou dit nooit te herstellen zijn geweest.”
Bert ten Voorde

“Raymond heeft, middels een kleine aanpassing aan de plattegrond, onze woning een stuk leefbaarder gemaakt. Hier hebben we iedere dag opnieuw gemak van.”
Annelies Versteeg