Uitbreiding achterzijde woonboerderij

Details project

De plattegrond van de woonkamer is compleet gewijzigd. Alleen de woonkamer zit nog steeds aan de voorzijde. De woonkeuken is gecreëerd aan de achterzijde, in de uitbouw aan de tuin. Op de verdieping is de gewenste 3e slaapkamer gemaakt. Doordat de bestaande, redelijk karakteristieke bouw, er al meer dan een eeuw stond bestond de opgave voor een groot deel uit het maken van de treffende verbinding tussen oud en nieuw. De oplossing is hier gevonden in het gebruik van een contrasterend gevelmateriaal. Hierdoor is er respect voor de verhoudingen en vakmanschap van het bestaande en was er in het nieuwe de gewenste vormvrijheid. Door vervolgens over beide volumes een gezamenlijk dak te trekken ontstond en er toch weer een eenheid.

“Onze nieuwe woning is als een jas op maat! Door het sublieme tekenwerk wist de aannemer precies wat de bedoeling was en hebben we ook geen meerwerk gehad!”
J. Versluis

“In de ontwerpfase werden we al gedwongen door Raymond om overal over na te denken. Achteraf was er tijdens de bouw ook geen tijd meer voor en was dit de enige juiste benaderwijze!”
K. Kemna

“Raymond heeft onze woning nieuw leven in geblazen, we wonen er weer met veel plezier. De samenwerking met Raymond was bijzonder prettig!”
Peter de Jong

“Onze uitbouw is schitterend geworden, We hadden zelf al wat schetsen gemaakt, maar er waren toch een hoop zaken waar we zonder hulp van Raymond nooit over na zou hebben gedacht, achteraf zou dit nooit te herstellen zijn geweest.”
Bert ten Voorde

“Raymond heeft, middels een kleine aanpassing aan de plattegrond, onze woning een stuk leefbaarder gemaakt. Hier hebben we iedere dag opnieuw gemak van.”
Annelies Versteeg